• Netwerken in

  een inspirerende

  elektrische omgeving

  banner

Laatste nieuws

Volg de laatste ontwikkelingen over elektrische mobiliteit en Breda Edrive.

 

Sponsor worden

Wilt u graag hét elektrische evenement sponsoren? Bekijk hier uw mede sponsoren!

Nieuwsberichten

 • NHTV demonstreert VR-Fietsimulator tijdens e-Drive

  NHTV demonstreert VR-Fietsimulator tijdens e-Drive

  Cycle SPACES is een Virtual Reality fietssimulator gericht op test- en onderzoeksdoeleinden. Vragen waar Cycle SPACES op focust hebben onder meer te maken met het ontwerpen van veilige en comfortabele fietsomgevingen, het bedenken van concepten rondom ‘urban healthy living’ en ‘Smart Mobility’ waarin de fiets een belangrijke rol speelt en deze onderzoeken binnen een gecontroleerde omgeving en het bepalen van het effect van E-Bikes en High Speed E-Bikes op de manier waarop we onze fietspaden en steden vormgeven. Het gebruik van Virtual Reality neemt een steeds prominentere rol in binnen de opleiding Built Environment aan de NHTV. Ontdek het via www.shapingsociety.nl en tijdens e-Drive op woensdag 23 september.

 • Avans komt met Solar boat

  Avans komt met Solar boat

  In 2012 is Avans gestart solarboat racing.

  Sinds dit jaar staat het team aan de start van de solarboat 2. Deze nieuwe boot wordt, net als zijn voorganger, ontwikkeld en gerealiseerd door studenten van Avans Hogeschool. Hierbij wordt continue doorontwikkeld op de techniek van zonne-enerrgie. Avans heeft veel kennis in huis en wil middels het solarboatproject meewerken aan een duurzamere wereld. 

  Het Avans Solar Mariteam is aanwezig op het Breda e-Drive evenement, met de solarboat waarmee afgelopen mei geracet is op de Dong Energy Solar Challenge.

  Kijk ook op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/SolarMariteam

   

 • Kinderen welkom: Ritje in een Stint en poffertjes dankzij Kindercentrum Belle Fleur

  Kinderen welkom: Ritje in een Stint en poffertjes dankzij Kindercentrum Belle Fleur

  https://youtu.be/sV7JwiMc9aw

  De eerste elektrische bolderwagen voor 10 kinderen!

  Kindercentrum Belle Fleur met vestigingen in Breda, Teteringen, Prinsenbeek en Etten-Leur gebruikt al sinds jaar en dag een elektrische bakfiets om kinderen te vervoeren. Deze zogenaamde Stints hebben een opvallende roze kleur en kunnen met gemak 7 kinderen vervoeren.

  Tijdens Breda e-Drive zijn de Stints aanwezig zodat je zelf kunt ervaren hoe gemakkelijk deze apparaten bestuurd kunnen worden. En kom gerust met de kinderen, want een ritje in de Stint én de poffertjes zal hun wel even zoet houden!

   

   

   

   

   

Eerdere berichten