• Netwerken in

    een inspirerende

    elektrische omgeving

    banner

"Aanschafpremie effectief middel om elektrisch rijden voor particulieren mogelijk te maken"

De overheid heeft met fiscale maatregelen vooral de zakelijke rijders weten te stimuleren om over te stappen op elektrische auto's. Een coalitie van belangenverenigingen stelt nu dat particulieren door een aankooppremie tot wel € 5.000,- gestimuleerd moeten kunnen worden tot de aanschaf van een emissieloze auto.

Nu.nl schrijft: "De hoge prijs van de stekkerauto is blijkens onderzoek van Natuur en Milieu het voornaamste obstakel in het streven automobilisten te laten overstappen.

Een op de drie automobilisten noemt de aanschafprijs van een elektrisch voertuig (EV in het jargon) als voornaamste oorzaak om voorlopig op fossiele brandstof te blijven rijden. Zeker nu de prijzen aan de pomp weer plezierig laag zijn.

Zo wordt het streven van de overheid om over een jaar of vijf 200.000 EV’s op de weg te hebben, voorlopig niet gehaald. Bij het huidige scenario is dat aantal in 2020 volgens Natuur en Milieu hooguit 100.000 . Reden waarom de milieuorganisatie een petitie is begonnen voor de aanschafpremie. "

Lees het gehele artikel op http://www.nu.nl/weekend/4119444/vergroening-nederlandse-wagenpark-gaat-eerder-achteruit-dan-vooruit.html