• Netwerken in

    een inspirerende

    elektrische omgeving

    banner

Autotechniek congres verbaast met zelfrijdende auto's en nieuwe elektrische aandrijvingstechnieken

Tijdens het wereldcongres autotechniek zijn weer allerlei (verbluffende) ontwikkelingen en innovaties uit de autobranche onthuld. Conclusies: autonoom en elektrisch rijden wordt de norm!

Autotechniek congres verbaast met zelfrijdende auto's en nieuwe elektrische aandrijvingstechnieken

Het Fisita World Automotive Congress werd gehouden in Maastricht en gaf bijna 1.500 technici, wetenschappers en studenten de kans om hun visie op het rijden van de toekomst te laten zien.

Een van de opvallendste innovaties voor elektrisch rijden komt van Ford die bekend maakte de elektrische motor te verhuizen naar de wielen. Bij het getoonde prototype werd een elektromotor getoond die verwerkt was in een achterwiel, het zogenaamde E-Wheel. Naast ruimtebesparing is een ander voordeel dat bewegingsenergie efficiënter wordt terug gewonnen.

Slimme autonome elektrische auto's

Het grootste nieuws kwam echter van Google die een indrukwekkende presentatie hield over autonoom rijdende auto's. Google verbaasde met de (op het eerste oog) goed ontwikkelde techniek en liet zien hoe zelfstandig rijdende elektrische auto's probleemloos door het drukke stadsverkeer manouvreerde. Ook interessant was de 'voorspellende' software die de auto's automatisch laat anticiperen op dingen die gaan gebeuren.

Lees meer over de ontwikkelingen op het Fisita World Automotive Congress en kom natuurlijk naar Breda E-Drive op 17 september!