• Netwerken in

    een inspirerende

    elektrische omgeving

    banner

Rijden in een auto op waterstof

Op 23 september zal WaterstofNet ook aanwezig zijn tijdens Breda e-drive met haar Hyundai ix35 op waterstof. Rijden op waterstof is hetzelfde als elektrisch rijden, het enige verschil is dat de elektriciteit in het voertuig is opgeslagen in de vorm van waterstof. Via een brandstofcel in het voertuig wordt via een elektrochemisch proces waterstof en zuurstof omgezet in elektriciteit en water. WaterstofNet is eigenaar van het waterstof tankstation in Helmond (Automotive Campus) waar auto’s, bussen en vuilniswagens kunnen tanken.

 

Rijden in een auto op waterstof

WaterstofNet is op de hoogte van regionale en Europese ontwikkelingen op het gebied van waterstof. Ook schrijft WaterstofNet het implementatieplan voor waterstof infrastructuur in België (http://hit-2-corridors.eu/ ) waarbij ook rekening wordt gehouden met grensoverschrijdende initiatieven zoals die in Zuid-Nederland.  

WaterstofNet ontwikkelt en realiseert, samen met industrie en overheden, projecten en roadmaps rond duurzame waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. De focus hierbij ligt op Vlaanderen en Zuid-Nederland. Verder is WaterstofNet actief als partner in Europese projecten, werkt zij samen met Europese waterstofregio's en faciliteert samenwerking tussen industrie, beleid en de onderzoeks-en onderwijswereld.

Indien u vragen heeft over waterstof dan beantwoorden wij deze graag tijdens Breda e-drive.