• Netwerken in

    een inspirerende

    elektrische omgeving

    banner

Laden in vijf minuten

De in Israël gevestigde firma StoreDot belooft met een accu voor elektrische auto's te komen die in vijf minuten volledig opgeladen kan worden.

Voor het accuontwerp gebruikt StoreDot organische materialen. Volgens de ontwikkelaars biedt dit ontwerp minder elekrische weerstand en kan het een hogere spanning aan. De accu kan daardoor veel sneller opgeladen worden dan een traditionele lithium-ion-accu. In slechts vijf minuten is de nog experimentele accu vol. Ook claimt StoreDot dat het accuontwerp veiliger is, mede omdat de gebruikte materialen minder ontvlambaar zijn.

De nieuwe accu, die EV FlashBattery is gedoopt, moet over circa vijf jaar marktrijp zijn. Inmiddels heeft StoreDot tijdens een ronde onder investeerders $ 18 mln opgehaald. Met het geld wil het bedrijf verder onderzoek doen naar hoe het nieuwe accuontwerp in elektrische auto's geïntegreerd kan worden.

StoreDot heeft al een snelladende accu voor mobiele telefoons ontwikkeld. De firma denkt deze over een jaar samen met een telefoonfabrikant de FlashBattery op de markt te kunnen brengen.

Laden in vijf minuten

  • Officiële eerste tewaterlating biobased boot

  • Voordelen elektrisch rijden

  • Elektrisch rijden de voordelen

  • Laden in vijf minuten