• Netwerken in

    een inspirerende

    elektrische omgeving

    banner

Nu ook fluisterstille elektrische vrachtwagens

Elektrische auto's, fietsen en scooters waren er al even, maar elektrische vrachtauto's? Die eigenlijk nog (bijna) niet. Tot nu dan. Want De Rooy Transport neemt binnenkort de elektrische vrachtwagens van Hytruck in gebruik en heeft de eerste testrit erop zitten.

Nu ook fluisterstille elektrische vrachtwagens

Eerste zware elektrische truck van Europa

De Nederlandse producent Hytruck is al sinds 2005 bezig met onderzoek naar waterstof als brandstof voor de transportsector en stedelijke distributie met nul uitstoot. De elektrische trucks zou de eerste zware elektrische vrachtwagen van Europa zijn en kunnen met een volle accu een radius van twee- tot driehonden kilometer rijden. En nog mooier: ze zijn maar liefst 60% zuiniger dan reguliere vrachtwagens.

De vrachtwagens moeten zodoende uitkomst bieden voor schone, stille en efficiënte stedelijke distributie. En dat stille lijkt aardig te lukken zoals in onderstaande video te zien is.

Opkomst elektrische vrachtwagens in Nederland

Overigens zijn de duurzame vrachtwagens van de Rooy niet helemaal de eerste in Nederland. Zo rijden er sinds oktober 2013 al elektrische vrachtwagens rond van Van der Heijden en Peter Appel Transport. Het totaal staat met de nieuwe trucks op negen elektrische vrachtauto's in Nederland.

 

Bron: Z24.nl